Na cesto budete potrebovať:
- 4 bielka
- 300g práškového cukru - preosiať
- 250g strúhaný kokos
- štipka soli
ostatné: čokoláda na zdobenie/ perličky
Postup:
Nad parou v hrnci vyšľaháme mixérom bielka s práškovým cukrom do peny (cca 10 minút). Necháme trošku vychladnúť, pridáme štipku soli a strúhaný kokos. Jemne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme lyžicou kôpky (5 cm), tvarujeme pusinky. Pripravte si 2 plechy po 20 pusiniek na každý.
Sušíme/pečieme 10-15 minút pri teplote 150o C. Oba plechy môžeme piecť naraz teplým vzduchom, ušetríme si čas. Mali by mať taký ružovkastý nádych. Nepečieme však pridlho, aby nestvrdli.
Po vychladnutí pusinky máčame v čokoládovej poleve, môžeme posypať cukrárskymi perličkami alebo kokosom.
Na uskladnenie nám postačí dóza. Pozor na vlho, aby nestratili svoju chrumkavosť.